Over mij

SONY DSC

Mijn naam is Saraï (1995), studente aan de school voor journalistiek.

Lezen is dromen met open ogen, een uitspraak die ik zeer toepasselijk vind bij dit blog. Wie leest leeft immers meer levens dan iemand die nooit een boek aanraakt. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in het geschreven woord. In 2009 nam ik dit een stapje verder door zelf twee kinderboeken te schrijven, Audrey of Roos en Miss Ni@.

Door de jaren heen ben ik door verschillende boeken geïnspireerd. Zo begon ik op tienjarige leeftijd met het lezen van de Mzzlmeiden serie. Een van de reden waarom ik zelf ben begonnen met schrijven is het feilloze gevoel van humor en de manier van schrijven die Marion van de Coolwijk hanteert. Daarnaast ben ik heel erg geïnspireerd door Nicholas Sparks. The Last Song, een van zijn eerder verschenen boeken, is een van die boeken die mij gewoon maar niet los kan laten. Het verhaal dat Sparks op papier heeft gezet is een van de redenen waarom journalistiek belangrijk voor mij is geworden. Ik vind Sparks een echte ‘woordentovenaar’ .Iemand die zo beeldend kan schrijven dat je helemaal in het verhaal zit.

Het laatste boek, tot nu toe, dat mij heeft geïnspireerd om de richting op te gaan die ik nu bewandel is het werk van Shakespeare. Het mag dan misschien heel cliché zijn maar alles begint voor mij bij zijn werk. Door zijn werk ben ik geïnteresseerd geraakt in poëzie, romans, toneelstukken, maar ook biografieën over zijn werk. Shakespeare heeft mij geleerd om ook eens een kijkje te nemen in andere genres en je open te stellen voor werk dat je in eerste instantie niet pakt.

Met Boekhopper hoop ik een boekenwereld voor jullie te openen. We maken een reis door verschillende genres, waarbij ik in gesprek ga met uitgevers, schrijvers, fans en deskundigen (natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jullie mening over bepaalde genres) We kijken naar de huidige situatie in de Nederlandse boek genres. Iedere woensdag en vrijdag vind je nieuwe berichten op Boekhopper. We trappen de week af met een recensie en beginnen het weekend met interviews met bekende schrijvers uit Nederland en de rest van de wereld.

Ik hoop dat je je laat inspireren en niet beperkt tot één genre. De boekenwereld heeft veel moois te bieden.

Word een boekhopper!

Volg Boekhopper ook op Twitter en Facebook voor actuele gebeurtenissen.

Advertentie

Een gedachte over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s